Klar til at sætte sejl

by

Denne uge var min 12. som praktikant, hvilket stadig slet ikke er til at forstå. Jeg har regnet lidt på det, og det viser sig, at jeg kun har 40 uger tilbage af min uddannelse. Om 40 uger er jeg altså færdiguddannet, jobsøgende diplomingeniør i integreret design.

Det kan til tider godt være en lidt skræmmende tanke. Til januar har jeg ikke længere skolen som sikkerhedsnet, og jeg kan ikke gemme mig bag det at være studerende. Samtidig glæder jeg mig utroligt meget til at komme ud og vise, hvad jeg kan. Jeg føler efterhånden også, at jeg er godt rustet til at komme ud på arbejdsmarkedet. Dette skyldes i høj grad mit praktikophold. Det har/er virkelig rart at få prøvet mine færdigheder af og derved få bekræftet, at det teori jeg har lært på skolen også kan bruges i praksis.

Hermed ikke sagt, at jeg tror, jeg kan alt. Det er først når jeg har bestået alle prøverne, står med beviset i hånden og er blevet ansat, at jeg rigtig skal til at lære.

På de 3½ år jeg har studeret, har jeg tilegnet mig en række grundteknikkerne og en basisviden om forskellige emner. Det jeg mangler nu er erfaring, og det er ikke noget man kan lære i et klasselokale. Foruden erfaring skal jeg også fortsat tilegne mig ny viden. Processer, materialer, standarder osv. udvikler sig konstant og det er derfor vigtigt at søge at holde sig orienteret, så man kan få så meget som muligt ud af teknologien og ind i morgendagens produkter.

Det kan være skræmmende når forandringens vinde blæser, men hvis man har sin baggrund i orden mener jeg ikke, at man har noget at frygte. Jeg ser min praktikperiode som en generalprøve på, hvad der venter mig til januar, når jeg er færdig på skolen. Det, at jeg har fået lov til at prøve nogle ting af med skolen som sikkerhedsnet, har gjort, at jeg uden tvivl er mere forberedt på de udfordringer der venter. Jeg er blevet mere sikker på mig selv, samt på hvad jeg kan og ikke kan. Jeg er ved at være klar til den verden af erfaring der ligger og venter på mig om 40 uger.

– Jeg er ikke bange for storme, for jeg er ved at lære at sejle mit skib. Louisa May Alcott

Reklamer

Tags: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: